"Hay en el mundo un lenguaje que todos comprenden: es el lenguaje del entusiasmo, de las cosas hechas con amor y con voluntad, en busca de aquello que se desea o en lo que se cree".


Paulo Coelho


divendres, 3 de desembre del 2010

Reflexió sobre l'eina CMAP

L’eina CMAP ens ha permès construir mapes de conceptes en la PAC 1.3 i mapes d’argumentació en la present PAC 2.2. Cal fer ara una reflexió sobre la importància d’aquesta eina i les diferències que s’estableixen entre els mapes de conceptes i els A-maps.

Abans d’establir les diferències és necessari definir els mapes de conceptes i els mapes d’argumentació. Per una banda, els mapes de conceptes són representacions esquemàtiques de conceptes entre els quals s’estableixen relacions significatives, per altra banda els mapes d’argumentació estableixen relacions entre arguments, els quals estan formats necessàriament per una premissa i un conclusió.

PROGRAMARI CMAP

MAPES DE CONCEPTES

MAPES D’ARGUMENTACIÓ

Els mapes de conceptes permeten establir connexions entre diferents conceptes, formant una xarxa.

Els A-map permeten reflexionar sobre els conceptes elaborant arguments, composats de premisses i conclusions.

En els mapes de conceptes s’elaboren proposicions diferents, combinant conceptes i enllaços.

En els A-map no s’estableixen proposicions, sinó que s’estableix una relació entre uns determinats fets i una conclusió concreta, basats en uns recolzaments i justificacions teòriques.

En els mapes de conceptes no es tenen en compte possibles excepcions, ja que relacionam conceptes, però no argumentam entorn als mateixos.

En els A-map es tenen en compte excepcions a la conclusió proposada, ja que elaboram arguments que poden tenir una conclusió en certa modalitat.

Els mapes de conceptes ens ajuden a organitzar la informació sobre un determinat tema.

Els mapes d’argumentació ens permeten fer declaracions sobre determinats conceptes, justificant-les amb determinades proves.

Ambdós ens permeten organitzar i representar el nostre coneixement, elaborant mapes mentals sobre el coneixement, a més es pot fer un ús individual i/o col·laboratiu d’aquestes eines

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada